ORGANIZARE CURS SPECIAL INTEGRÂND CONȚINUTUL CURSULUI CUMULAT PENTRU OBȚINEREA DIPLOMEI UEFA B ȘI A PENTRU JUCĂTORI PROFESIONIȘTI CU O ACTIVITATE ÎNDELUNGATĂ

Începând cu data de 22 septembrie 2015, Școala Federală de Antrenori organizează un curs special destinat foștilor fotbaliști de nivel înalt (jucători de echipă națională de juniori, tineret sau seniori, jucători cu un foarte ridicat număr de meciuri în Liga 1) prin care aceștia vor parcurge cumulat atât conținutul aferent licenței UEFA B cât și al pe cel aferent licenței UEFA A.

Posibilitatea organizării unui astfel de curs este prevăzută în Convenția UEFA, Ediția 2015, conform art. 5, lit. e) coroborat cu art. 22 și art 23.

Acest curs este organizat cu aprobarea prealabilă a UEFA destinat jucătorilor profesionişti cu activitate îndelungată. O condiție obligatorie este aceea ca, fotbaliștii să aibă adunați cel puțin șapte ani compleţi ca jucători profesionişti în divizia superioară a unei asociaţii membre a FIFA sau UEFA.

Conţinutul cursului pentru obţinerea diplomei UEFA B şi pe cel al cursului pentru obţinerea diplomei UEFA A, destinat jucătorilor profesionişti cu activitate îndelungată, trebuie să includă cel puţin 210 ore de instruire şi să îndeplinească următoarele cerinţe:

a) cel puţin 105 ore de curs trebuie să constea în unităţi teoretice care nu se desfăşoară pe terenul de joc;

b) cel puţin 105 ore de curs trebuie să constea în unităţi practice desfăşurate pe terenul de joc;

c) evaluările trebuie să totalizeze minimum şase ore şi să îndeplinească criteriile de evaluare minime pentru diploma UEFA A.

Numărul minim de candidați pentru acest curs este de 7, iar cel maxim de 30.

Perioada de înscriere începe luni, 2 martie, iar termenul limită de depunere a dosarelor este marți, 01 iunie 2015.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele:

  • CV care să cuprindă activitatea de jucător (ne interesează mai ales numărul de meciuri la Echipa Națională, numărul de meciuri în LigaI, numărul de meciuri într-un campionat străin  dacă este cazul, numărul de goluri marcate în carieră). Este foarte important acest lucru.
  • Carnet de antrenor cu specializare fotbal.
  • Copie xerox și originalul după cartea de identitate.
  • Dovada medicală care atestă că este sănătos clinic şi este apt pentru efort fizic, eliberată de o policlinică competentă (Centrul de Medicină Sportivă). 
  • Certificat medical care să ateste că este apt din punct de vedere psihic. 
  • Două fotografii tip buletin.
  • Dosar plic.
  • Cazier.  

 

NOTA:

 

După analiza dosarelor de către Școala Federală de Antrenori împreună cu Comisia Tehnică, acestea vor fi trimise spre aprobare Comisiei Tehnice UEFA, conform art. 22 din Convenția UEFA privind Antrenorii.

 

 

 

Informari

CODUL DE ETICĂ AL ANTRENORULUI

             Întrucât în ședința Comitetului Executiv din data de 27 iunie 2017 s-a indrodus în Regulamentul privind Statutul Antrenorului obligația antrenorilor de a-și însuși și de a respecta Codul de Etică al Antrenorului (prevedere inclusă în art.17 alin.1) lit.r) din Regulamentul privind Statutul Antrenrourlui), atașăm acest cod pentru a fi luat la cunoștință.

» detalii

» detalii

CURS DE OBȚINERE A LICENȚEI UEFA A - SESIUNEA DE TOAMNĂ

 CURS DE OBȚINERE A LICENȚEI UEFA A - SESIUNEA DE TOAMNĂ

» detalii

Workshop pentru Preparatori Fizici

            Federația Română de Fotbal organizează pe 24 iunie 2017 un work-shop de pregătire fizică cu traineri specialiști din Germania.

» detalii

FINALIZARE CURS ECHIVALARE LICENȚA UEFA B 2017

Perioada de finalizare a cursului de ECHIVALARE licență UEFA B este următoarea:

» detalii

Modul 3 licența UEFA PRO

 În perioada 19 - 21 iunie 2017 modulul 3 al licenței UEFA PRO se va desfășura la Timișoara, unde sunt invitați de marcă Massimo Lucchesi - colaborator al Asociației Antrenorilor de Fotbal din Italia de peste 15 ani - unul dintre cei mai buni teoreticieni din lume ,cel care a studiat metodele de antrenament ale lui Guardiola, Ancelotti, Luis Enrique, Koeman, Conte, Prandelli etc.

» detalii

ȘCOALA FEDERALĂ DE ANTRENORI - INFORMARE REFERITAORE LA ÎNCEPEREA ANULUI COMPETIȚIONAL 2018 - 2019

            Vă comunicăm că în ședința Comitetului Executiv al FRF din data de 05 iunie 2017, au fost aprobate următoarele modificări referitoare la completarea art.59 din ROAF, articol ce vizează angajarea antr

» detalii

UN NOU SEMINAR EVENIMENT LA TIMIȘOARA

UN NOU SEMINAR EVENIMENT LA TIMIȘOARA:

Obiectivul cursului este acela de a furniza participanților instrumentele organizării pe terenul de joc a unui parcurs didactic stimulant și eficace atât referitor la dezvoltarea abilităților individuale cât și în ceea ce privește organizarea jocului colectiv.

Toate aceste aspecte vor fi expuse în sesiuni teoretice în sală urmate de demonstrarea practică pe terenul de joc.

» detalii